Kantýna Volkswagenu překvapila zaměstnance. Vyškrtla z jídelníčku maso

09.08.2021

Automobilka Volkswagen přestane v jedné ze svých závodních jídelen podávat maso. Na změnu jídelníčku se budou muset připravit zaměstnanci kmenové výrobny v německém Wolfsburgu. Ačkoliv má kantýna i vlastní řeznictví, kde vyrobí více než sedm milionů kari klobás ročně, zaměstnanci si je už v práci nedají.
Kantýna Volkswagenu překvapila zaměstnance. Vyškrtla z jídelníčku maso

Koncern Volkswagen ve svém prohlášení uvedl, že reaguje na přání mnoha zaměstnanců, kteří volali po vegetariánských a veganských obědech. Podávat se přestane asi 150 dosavadních pokrmů, součástí nabídky zůstanou příležitostně jen ryby. Informoval o tom deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nic na rozhodnutí firmy nemění ani skutečnost, že currywursty, tedy párky s kari opečené na grilu a polité kečupem patří v závodních jídelnách společnosti Volkswagen mezi nejoblíbenější pokrmy. Za rok 2019 jich zaměstnanci automobilky spořádali více než sedm milionů a k tomu přidali dalších 550 tun kečupu.

Volkswagen tímto krokem reaguje na zhoršující se stav životního prostředí. Společnost chce snížit spotřebu masa a přispět k udržitelnosti. Podobný krok před časem učinil i provoz automobilky v Hannoveru.

Dozvuky dieselgate u VW: bývalí manažeři u soudu a platí miliony

Společnost tímto krokem rovněž následuje trend, který je podle německé asociace hotelů a restaurací patrný již několik let. „Doby, kdy někteří vegetariánskou kuchyní pohrdali, jsou definitivně pryč,“ řekl mluvčí asociace.

Nejste spokojeni s jídlem ve vaší kantýně? Najděte si novou práci na internetovém portálu jobDNES.cz.

Masožraví zaměstnanci ve Wolfsburgu však zoufat nemusí. Pro nákup svých oblíbených klobás mohou stále ještě využívat jiné podniky v okolí, které jejich prodej nezakázaly.

VIDEO: Škoda Auto otevřela pro zaměstnance nejluxusnější kuchyň v Česku. Takto v ní vaří: