Koncern Volkswagen ve svém prohlášení uvedl, že reaguje na přání mnoha zaměstnanců, kteří volali po vegetariánských a veganských obědech. Podávat se přestane asi 150 dosavadních pokrmů, součástí nabídky zůstanou příležitostně jen ryby. Informoval o tom deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Nic na rozhodnutí firmy nemění ani skutečnost, že currywursty, tedy párky s kari opečené na grilu a polité kečupem patří v závodních jídelnách společnosti Volkswagen mezi nejoblíbenější pokrmy. Za rok 2019 jich zaměstnanci automobilky spořádali více než sedm milionů a k tomu přidali dalších 550 tun kečupu.
Volkswagen tímto krokem reaguje na zhoršující se stav životního prostředí. Společnost chce snížit spotřebu masa a přispět k udržitelnosti. Podobný krok před časem učinil i provoz automobilky v Hannoveru.
Dozvuky dieselgate u VW: bývalí manažeři u soudu a platí miliony |
Společnost tímto krokem rovněž následuje trend, který je podle německé asociace hotelů a restaurací patrný již několik let. „Doby, kdy někteří vegetariánskou kuchyní pohrdali, jsou definitivně pryč,“ řekl mluvčí asociace.
Nejste spokojeni s jídlem ve vaší kantýně? Najděte si novou práci na internetovém portálu jobDNES.cz. |
Masožraví zaměstnanci ve Wolfsburgu však zoufat nemusí. Pro nákup svých oblíbených klobás mohou stále ještě využívat jiné podniky v okolí, které jejich prodej nezakázaly.
VIDEO: Škoda Auto otevřela pro zaměstnance nejluxusnější kuchyň v Česku. Takto v ní vaří: